Brant Residence

Mills Group undertook a major residential project with the renovation of the 1970s era Brant Residence just outside Morgantown. The 6,000 square foot home was in need of updating, renovations, modification, and an addition to the existing structure in order to meet the client's needs.

Our design team met the challenge to integrate the vision of the owner with the home’s distinctive style by creating an addition that mimics the current asymmetrical roofline. The use of materials such as stone, and HardiPlank, a fiber cement siding, tie the old and new together.

A traditional two-story old world style library was the primary purpose of the addition, with tall wooden bookcases and a perimeter ladder and rail system while a natural stone fireplace centered the room.

The scope of work also included a complete renovation of the existing baths, kitchen and interior finishes.

  • Location: Morgantown, WV
  • Client: Richard Brant
  • Services: Residential Design

Project Images

Brant Residence - Project Image
Brant Residence - Project Image

Index