South Park Remodel

This residence is located in the historic South Park neighborhood of Morgantown. The original dwelling was a small, Cape Cod style home with a stone exterior, a full width front porch and an incompatible addition. The owners asked the Mills Group to create a context sensitive addition to their home to provide updated amenities which included a modern kitchen, a master bedroom and bathroom, screened-in porch and a family room. To incorporate these desires, our team designed a new addition which would complement the existing structure’s exterior aesthetic and allow for a compatible flow.

The two-story addition is clad in stone with a new slate roof. Inside, the new kitchen has a light grey cabinetry and coordinating marble countertops. Open shelving provides an airy display for the family’s prized cookware. The family room’s addition has a rustic charm with the grey stained oak floors, shaker style raised panel walls and multi-light windows.

The integrated screened-in porch and rear patio complete the sensitive renovation. The Mills Group is proud of the outcome of the renovation and know the family will enjoy many years in their updated home.

  • Location: Morgantown, WV
  • Client: Withheld at Client's Request
  • Services: Conceptual Design, Construction Documents and Administration

Project Images

South Park Remodel - Project Image
South Park Remodel - Project Image
South Park Remodel - Project Image
South Park Remodel - Project Image
South Park Remodel - Project Image
South Park Remodel - Project Image
South Park Remodel - Project Image
South Park Remodel - Project Image
South Park Remodel - Project Image

Index